• 2 ianuarie 2023
  • 0 COM

Cum funcționează panourile solare pe timp noros?

  • Panourile solare sunt o investiție bună, însă sunt la fel de eficiente pe timp noros sau iarnă?

Da, panourile solare funcționează și în zilele mai puțin însorite sau înnorate, dar e de la sine înțeles că nu sunt la fel de eficiente ca într-o zi cu soare. În medie, panourile solare vor genera între 10 și 25% din puterea lor normală în zilele mai înnorate.

Într-adevăr, panourile solare sunt mai eficiente în zilele cu soare, dar puterea panoului începe să scada atunci când temperatura crește peste 25 grade Celsius. Așadar, locuințele care sunt expuse unui soare puternic nu sunt cu mult mai câștigate decât cele care au parte de mai puține zile însorite.

Un alt factor al eficienței panoului solar pe timp noros este și ploaia. Chiar dacă pare greu de crezut, ploaia ajută panoul solar să funcționeze mai eficient. Acest lucru se datorează faptului că ploaia spală orice murdărie sau praf care s-a adunat pe panourile tale, astfel încât acestea să poată absorbi mai eficient lumina soarelui.

Funcționează panourile solare pe timp de noapte?

Chiar dacă panourile solare funcționează în zilele înnorate, ele nu pot funcționa noaptea. Motivul este simplu: panourile solare au nevoie de lumina soarelui pentru a crea energie.

Probabil te întrebi de unde își preia o locuință energia electrică necesară pentru a avea curent în timpul nopții. Confuzia se datorează adesea conceptului de stocare solară, care permite caselor să aibă în continuare alimentare cu energie pe timp de noapte.

 Tehnologia avansează de la an la an, iar panourile solare s-au dovedit de-a lungul anilor fiind mult mai eficiente. Deși investiția în panourile solare e destul de costisitoare la început, pe parcurs te va scuti de alte cheltuieli, ceea ce este extrem de necesar la etapa actuală.

Dacă nu ești 100% convins de acest lucru, poți citi mai multe detalii despre panourile solare, proiectele posibile și dacă sunt o metodă pentru viitor pe site-ul nostru – lumizar.md

  • Pentru mai multe informații despre energia regenerabilă, puteți contacta echipa Lumizar chiar acum. În calitate de furnizor a soluțiilor energetice, vă răspundem la toate întrebările Dstră și nu ezităm să acordăm suport pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *