• 9 noiembrie 2022
  • 0 COM

Cum funcționează un panou solar?

Functionarea unui panou solar depinde de tipul panoului ales. Panourile solare sunt realizate din celule solare in doua straturi, care sunt unite de un element semiconductor asemanator unui sendvis, iar principiul de functionare este destul de simplu.

Potentialii cumparatori care se intreaba cum functioneaza un panou solar trebuie sa stie ca acesta are in componenta celule din siliciu, care faciliteaza desprinderea electronului de atom, astfel incat sa se poata deplasa liber. Cand lumina loveste atomul, va fi absorbita de catre unul dintre electronii din jurul atomului si va stimula energia electronului. Cele doua straturi de celule sunt diferite ca si tensiune si contin substante chimice, astfel incat un strat sa aiba un exces de electroni si celalalt strat sa poata sa il absoarba. Energia rezultata prin jonctiunea lor poate determina functionarea oricarui aparat electric, cu conditia sa fie convertita in inainte de utilizare.

Un alt raspuns la intrebarea cum functioneaza un panou solar este acela ca fiecare celula solara genereaza o tensiune de 0.5 V, tensiune ce poate fi crescuta prin conectarea mai multor celule laolalta. Acest lucru inseamna ca celulele din cadrul unui panou solar amplasat pe acoperis pot recolta suficienta energie pentru a alimenta cea mai mare parte a casei.

Un panou solar va genera curent continuu mai degraba decat curent alternativ, ceea ce iseamna ca energia din panoul solar trebuie sa fie convertita inainte de a porni un aparat electrocasnic, spre exemplu.

  • Pentru mai multe informații despre energia regenerabilă, puteți contacta echipa Lumizar chiar acum. În calitate de furnizor a soluțiilor energetice, vă răspundem la toate întrebările Dstră și nu ezităm să acordăm suport pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *