• 29 noiembrie 2022
 • 0 COM

De câte panouri solare am nevoie pentru casa mea?

Nu știi de câte panouri solare are nevoie casa ta pentru a acoperi toată energia consumată? Pentru a te ajuta să calculezi cât mai ușor numărul potrivit de panouri solare, echipa Lumizar.md ți-a pregătit acești patru pași simpli:

 •  Pasul 1: Determină consumul de energie
  O factură de energie electrică recentă te poate ajuta să afli aceste date. Din cauză că sunt fluctuații de consum de energie în fiecare anotimp, pentru o estimare cât mai corectă va fi nevoie de un consum anual de energie.
 • Pasul 2: Află câtă energie produc panourile solare din zona ta
  Acum că știi câtă energie electrică folosești în casa ta, trebuie să afli cantitatea de lumină solară pe care o primește zona. Pentru a afla acest lucru e important să ne ghidăm în funcție de intensitatea luminii de care dispunem la orele de vârf în zona în care ne aflăm. În medie, iulie este luna cea mai însorită, cu 291 de ore de soare. Decembrie are în medie cea mai scăzută cantitate de soare cu 63 de ore în Republica Moldova, dar acest lucru diferă de la o zonă geografică la alta. Acest număr semnifică câtă lumină solară primești zilnic, dar trebuie să știm cât primești lunar. Pentru a face acest lucru, pur și simplu înmulțește orele zilnice de vârf ale soarelui din zona ta cu 30.
  Orele lunare de vârf ale soarelui pe care le obții îți spun câți kWh de electricitate va produce 1 kilowatt (kW) de panouri solare în zona ta într-o zi. Deci, dacă zona ta primește 150 de ore de vârf lunar de lumină solară, 1 kW de energie solară va produce 150 kWh de electricitate pe lună.
 • Pasul 3: Calculează dimensiunea sistemului solar de care ai nevoie
  Acum că știi cât va produce 1 kW de energie solară în zona ta, nu îți rămâne de făcut decât să determini ce dimensiune a sistemului solar este potrivită pentru a îți acoperi nevoile de energie electrică. Împarte consumul lunar de energie electrică la orele lunare de vârf ale soarelui din zona ta pentru a găsi dimensiunea sistemului de care ai nevoie în kW.
 • Pasul 4: Află de câte panouri solare ai nevoie
  Acum știi și dimensiunea sistemului solar de care ai nevoie pentru a îți acoperi consumul de energie. Pentru a îți da seama de câte panouri solare ai avea nevoie, trebuie să iei dimensiunea sistemului solar și să o înmulțești cu 1000 pentru a converti dimensiunea de la kilowați în wați.

În funcție de prețurile la energie electrică, de nevoile de energie, de dorința de a fi eco-friendly și de locația geografică a casei tale, panourile solare merită cu siguranță instalate, iar aici te ajută cu drag echipa Lumizar.md

 • Pentru mai multe informații despre energia regenerabilă, puteți contacta echipa Lumizar chiar acum. În calitate de furnizor a soluțiilor energetice, vă răspundem la toate întrebările Dstră și nu ezităm să acordăm suport pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *