• 28 ianuarie 2023
 • 0 COM

Energia Verde și panourile solare

 • Panourile solare au castigat foarte multa notorietate in ultima perioada, iar acest lucru se datoreaza in mare parte prieteniei cu mediul. Aceste echipamente utilizeaza o resursa regenerabila si nu produc poluare, in plus pot fi instalate in diverse industrii sau zone deficitare.

Avand in vedere ca panourile solare utilizeaza energia solara, costurile serviciilor oferite de ele sunt aproape nule. Este necesara o investitie pentru procurarea echipamentelor, ulterior banii fiind recuperati prin scaderea facturilor lunare.

 

Chiar daca pare o investitie putin costisitoare, autoritatile vin cu vesti bune. Fiind vorba de protejarea mediului, exista posibilitatea unei finantari oferite de statul roman. Acest proiect este demarat, iar voi puteti profita de acest ajutor. Orice persoana care este eligibila si doreste sa protejeze mediul inconjurator achizitionand panouri solare, poate aplica pentru proiect.

Desi au devenit foarte sonore ca nume, multi nu stiu la ce se folosesc si care este modul de functionare al acestor echipamente. In functie de tipul lor, ele au un anumit sistem care le ajuta sa ofere servicii la cel mai ridicat grad de calitate. In randurile ce urmeaza vom prezenta cateva informatii esentiale legate de modul in care functioneaza aceste panouri si de cate tipuri pot fi.

Ce sunt panourile solare si la ce se folosesc?

Totul incepe de la minunatul soare care ne face zilele mai calduroase si ne bucura mereu cu prezenta lui. Cu ajutorul energiei furnizate de el, panourile solare reusesc sa produca alte resurse benefice pentru casa noastra sau orice alt tip de cladire. Ele sunt utilizate intr-o mare variatate de aplicatii.

Modul lor de functionare este unul relativ simplu. Ele capteaza lumina si caldura solara, pe care ulterior o transforma in resursa de caldura sau electrica. Aceasta preluare si transformare a undelor solare nu este posibila fara materialele speciale din care sunt fabricate panourile. In functie de tipul lor, ele vor avea componente diferite care ajută la obtinerea si furnizarea resurselor.

Probabil va intrebati cum decurg lucrurile atunci cand soarele nu este suficient de puternic sau pe perioada noptii. Ei bine, aici intervine tehnologia moderna care ne permite fabricarea de echipamente de stocare. Pentru fiecare tip de panou solar vom detalia modul in care se stocheaza resursa acumulatat pentru a ne bucura de ea atunci cand soarele nu este prezent.

Beneficii panouri solare:

 • Solutie foarte practica pentru producerea de curent electric sau apa calda si incalzire locuinta sau piscina;
 • Instalarea lor in orice colt de lume, indiferent daca exista si alte variante de energie electrica sau apa calda menajera;
 • Perioada indelungata de viata;
 • Intretinere usoara si facila;
 • Resursa regenerabila care nu afecteaza mediul inconjurator;
 • Costurile facturilor scad;
 • In afara de costurile de achizitie si montaj, resursele obtinute de ele sunt absolut gratuite;
 • Utilizare in orice perioada a anului;
 • Posibilitatea stocarii resurselor;
 • Echipamente robuste, alcatuit din putine piese.

Panourile solare fotovoltaice

Panourile solare fotovoltaice sunt echipamente care produc energie electrica cu ajutorul radiatiilor solare. Aceasta solutie este una care nu implica costuri lunare in ceea ce priveste factura. Este necesara o investitie pentru achizitia si montarea echipamentului, apoi va puteti bucura de soare obtinand mai multe beneficii. Acest tip de panou fotovoltaic poate functiona individual sau poate fi conectat la reteaua electrica. In cazul celei de-a doua varinte, daca existat un surplus de energie electrica, ea va merge pe retea, iar tu vei primi bani pentru asta. Daca zona in care se afla locuinta sau cladirea nu este are conexiune la o retea de curent electric, panoul solar isi va face treaba, producand fara probleme acest tip de energie. 

Iluminarea trebuie realizată cu atenție pentru a maximiza eficientă și productivitatea într-un spațiu de birouri, dar și pentru a oferi acestuia un aspect cât mai plăcut. În acest sens, puteți alege un candelabru led sau o lustra led pentru a decora în cel mai uimitor mod biroul, oferind un aspect de lux și modern.

Astfel, un candelabru led Liniar Negru poate fi alegerea perfectă pentru un birou. Cu un design minimalist și modern, acest candelabru cu o dimensiune de 120 cm lungime și 10 cm lățime, vă va oferi o imagine de încredere în față clienților dumneavoastră. De asemenea, are o putere de 54W, ceea ce va va ajută să luminați cu succes o suprafață mare. Datorită design-ului inteligent, acestea pot fi instalate aproape oriunde, fiind potrivite nu doar în birouri, ci și pe holuri sau la intrarea în clădire.

 • Pentru mai multe informații despre energia regenerabilă, puteți contacta echipa Lumizar chiar acum. În calitate de furnizor a soluțiilor energetice, vă răspundem la toate întrebările Dstră și nu ezităm să acordăm suport pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *