• 10 decembrie 2022
  • 0 COM

Industria energie solare – Tendințe

Criza climatică fără precedent cu care întreaga omenire se confruntă reprezintă astăzi cea mai mare ameninţare sistemică.

 Cererea de energie la nivel mondial este în continuă creştere, iar pentru satisfacerea acesteia este extrem de important a se avea în vedere realizarea acestui obiectiv într-un mod cât mai sustenabil şi eficient posibil.

Una dintre măsurile esenţiale adoptate este cea referitoare la înlocuirea energiei produse cu ajutorul combustibililor fosili cu cea regenerabilă.

Energia regenerabilă fotovoltaică se numără printre factorii importanţi ce contribuie în prezent şi vor continua să contribuie din ce în ce mai puternic la scăderea emisiilor de carbon, urmând ca în viitor să înlocuiască mare parte a centralelor pe cărbune şi gaz, ceea ce va contribui şi la o reducere a preţului energiei, pe termen lung.

Creşterea susţinută a cererii de energie curată contribuie inevitabil la crearea de noi locuri de muncă în acest sector, nevoia de specialişti fiind din ce în ce mai mare.

Comisia Europeană intenţionează dublarea capacităţilor privind generarea de energie solară instalate la nivelul Uniunii Europene prin diverse programe de finanţare şi sprijin. Se urmăreşte reducerea emisiilor de carbon cu 45%, iar 50% din energie să provină din surse regenerabile până în 2030, prin accelerarea implementării la scară largă a surselor de energie solară şi reconstrucţia industriei europene de panouri fotovoltaice, ce ar trebui să aducă în reţea aproximativ 600 GW de energie solară fotovoltaică.

  • Pentru mai multe informații despre energia regenerabilă, puteți contacta echipa Lumizar chiar acum. În calitate de furnizor a soluțiilor energetice, vă răspundem la toate întrebările Dstră și nu ezităm să acordăm suport pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *