• 23 noiembrie 2022
 • 0 COM

Panourile solare lucrează pe timp de iarnă?

Dacă te-ai săturat de povara facturilor uriașe și te-ai hotărât că este vremea să achiziționezi un sistem de panouri solare, probabil că ți-ai pus deja întrebarea: oare vor funcționa și pe perioada iernii?

Astăzi ne-am propus să demontăm câteva mituri false despre funcționalitatea panourilor pe timp de iarnă.

 • Panourile fotovoltaice au nevoie de căldură pentru a funcționa – ❌
  În realitate, sistemul de panouri solare se alimentează de la lumina razelor soarelui, nu de la căldură acestora. Cu atât mai mult, pătura de zăpada așternută pe pământ va reflecta și mai mult lumina razelor, reușind să îmbunătățească performanțele panourilor.
 • Panourile solare fotovoltaice nu funcționează la temperaturi scăzute – ❌
  Este dovedit faptul că panourile au o eficiență mult mai bună la temperaturi mai mici. Temperatura exterioară are un impact direct doar asupra cantității de energie produsă în interiorul celulelor solare.
 • Panourile fotovoltaice nu funcționează dacă sunt acoperite cu zăpadă – ❌
  Un mic strat de zăpadă depus pe suprafața panourilor nu ar trebui sa fie un motiv de îngrijorare. Un montaj corect realizat de echipa Lumizar va determina mai puține depuneri de zăpadă pe suprafața acestora.
 • Zăpada deteriorează panourile fotovoltaice – ❌
  Având în vedere investiția considerabilă a clienților, producătorii nu își permit să aducă pe piață produse care nu ar prezenta încredere sau calitate. Cel puțin, noi nu facem acest lucru.

Sperăm că ți-a fost de folos, reușind să clarifice anumite nedumeriri privitoare la funcționarea panourilor solare pe perioada iernii. Desigur, randamentul mai scăzut, dar normal, din sezonul rece nu le va permite acestora să acopere necesarul de 100% de energie sau căldură, însă vor reduce semnificativ costul facturilor, ceea ce este primordial în zilele noastre.

 • Pentru mai multe informații despre energia regenerabilă, puteți contacta echipa Lumizar chiar acum. În calitate de furnizor a soluțiilor energetice, vă răspundem la toate întrebările Dstră și nu ezităm să acordăm suport pe măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *